Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

No a taky by mělo dojít na Nejedlého v Litomyšli, je tam nějaký klid...;-D

4 0
možnosti
JM

Trochu to upřesním - Karel z Lichtenštejna předsedal sice v roce 1621 tribunálu, ale návrhy, koho zatknout přišly z Vídně a rozsudky byly schváleny také tam. Dnes už se ví, že tento pán nebyl až takový fanatik a v některých případech se snažil i pomoci. Ale kontroverzní je, byl členem skupiny, která vlastně okrádala stát.

Socha Radeckeho byla zničena v roce 1924 na přání Leninova přítele Mussolliniho a dost nechápu, proč jsme byli takoví srabi, vždyť vojenská síla Itálie byla na úrovni Lucemburska.

No a Mariánský sloup - se zbořenim nesouhlasím, ale trochu mám pochopení, hlavně když vidím v každé vesnici ty seznamy mrtvých z Velké války. Ten sloup za to nemůže, ale holt se dav musel na něčem vybít.

7 0
možnosti
Foto

Dobrý den, no to asi ani nevíte, že skutečným obrazoborcem byl král těch českých pánů, kteří nebyli ani čeští ani páni, zhanobitel Svatovítské katedrály Fridrich Falcký...

1 0
možnosti
JM

Spíše jeho zpovědnik, ale to je jedno.

0 0
možnosti
SN

:-).......Dobře píšete! Dnes jsem to sledoval celý večer v TV, bylo to výživné! Redaktor se svou typickou mimikou dával dost nápovědné otázky, Historik a architekt Lukeš dost vzdorovali, oba měli reálný pohled na celou situaci.

Místostarosta za STAN, pusinka mu sice jela jak šlejfírna, ale je vidět, že už o historii a osvobození Prahy, neví opravdu nic.

Na celé věci je jedno zajímavé, že po 30 letech starosta Prahy 6 Kolář zjistil, že podnik vadí a rozhodl se pro tuto akci. Přitom...nemá ani potuchy, vč. místostarosty, kolika lidem ten pomník najednou začal vadit! Lidé, kteří se tam sešli následně prokázali, že jim není jedno jak starosta jedná! Jak už bylo v diskusích několikrát zmíněno, jsou s tou plochou jiné plány, což by vše vysvětlovalo ! R^R^R^

4 2
možnosti
MB

Čau Stando, NEUTRÁLNĚ = "Bitvu o Koněva", osobně považuji za účelovou. Zhruba tak nějak si představuji i jakékoliv třenice předcházející. Je nějaká událost, zhmotní se tedy a čas se zase poposune. Např. od války již 74 let - času hodně - málo? Sám na sobě pozoruji něco, (nedokážu to definovat), že na určité události mám tendenci se skoro už dívat - Jako na pohádkové jevy. Karel IV, Husité ap. Bylo to strašně dávno. Nevím, jak pracuje lidská paměť. Napadlo mne to již v socialismu u neustálých oslav Lenina. Prostě se přihazují roky - desetiletí a prostě to nějak vyčpí. I my samotní čerpáme z vlastního života - Nic podivného. Maršál je pak docela dobrým příkladem modelu - Zde kdysi pomohl - Pak šel pro změnu zase škodit jinam. Opět zcela logické, jeho profesní - osobní život se v r. 1945 pochopitelně nezastavil. Co s tím pak ... ? :-)

5 0
možnosti
  • Počet článků 167
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 946x
PhDr. Karol Wild je bývalý filmový a televizní režisér, kdysi také učitel na VŠE a na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Nyní v důchodu. 

Seznam rubrik