Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Pojem Cikán, urážlivý není, navíc je součástí naši kultury, viz literatura. Oni sami si udělali sjezd, kde se přejmenovali - majorita to přebrala, podstatné je, že to nic neřeší ! Asi nexistuje Státní program, nákladnější - delší a výsledky stále nepřinášející, jako je jejich začleňování ! Opravdu, je to až neuvěřitelné, viz záznamy od 14 století. Dnes už je situace prakticky neřešitelná, bojíme se říci, že si s tím nikdo už neví rady ! Cesta vede přes vzdělanost jejich mládežníků - Umožnila již M.Terezie - podobně bezplatné školství a to následné. Nikdo - nikomu - v ničem nebrání ! Zde se nesmyslně vydalo 500 milionů Kč - Jak to problému v řešení pomůže - zcela nechápu ! Přesně naopak, opět vydejte nějaké prachy ! .. :-)

15 0
možnosti
DK

Vykup a bourani toho veprina je naprosto iracionalni reseni. Nepomuze to nikomu a nicemu. Snad jednou ta doba, kde si hrajeme na symboly a vypoustime rozum, skonci. Zatim prohravame...

19 0
možnosti
MK

Celá akce, t.j. vykoupení za hříšné peníze prasečáku, je úlitba sluníčkářům z EU. Moc bych byl zvědavý na názor celé cikánské menšiny, zda by sami zaplatili cca půl miliardy s více náklady na samotnou stavbu památníku, místo toho, který tam už je.

Soudím, že by si ty peníze raději rozdělili mezi sebou, když by byla ta možnost a pieta by byla až v závěsu.

14 0
možnosti
JS

Na podani zaloby cekate marne. Ten anonym na Babise to je pouze politicky tah. Vyhozene penize, at uz ceske nebo EU (stejne zaplacene danovymi poplatniky, kteri na rozdil of politiku pracuji) jsou takovemu cloveku zcela lhostejne.

8 0
možnosti
NM

...sám jsem zvědav jak to dopadne ale i s tím tr.stíháním...[>-]!!

2 0
možnosti
  • Počet článků 167
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 946x
PhDr. Karol Wild je bývalý filmový a televizní režisér, kdysi také učitel na VŠE a na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Nyní v důchodu. 

Seznam rubrik