Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

ANO je tak strašně pravicové, že sebralo hlasy komunistům a ČSSD;-D

Já zas připomínám, že ODS a další strany jasn deklarovaly, že do vlády s SNO nepůjdou.

ANO jasně deklarovalo, že nepůjde do vlády s SPD

Komunisti odmítli vládu s ANO a nevyloučilo podporu menšinové vlády.

Pokud všichni dodrží o slíbili svým voličům a udlat by to měli tak je jediná správná cesta vyvolat někdy na jaře nové volby s tím, že voliči rozdají karty znovu. Do jara pak mohou strany uzavřít nějaké nové spojenectví a lidi mohou zhodnotit nové varianty.

(Např se mohou spojit ODS, TOP09, Lidovci a STAN, kterří dohromady měli téměř tolik co ANO a tato nová formace může být zajímavá pro některé voliče ANO, Navíc by se mohli domluvit s demokratickými stranami (ČSSD, Piráti) pak je manévrovací prostor pro sestavení vlády s Piráty či podporou Pirátů a ČSSD

Může více lidí přijít k volbám...

Může naopak babiš získat dost hlasů k sestavení vlády

Těch variant je mnoho a všechny lepší než současný PAT

4 0
možnosti
TB

Proč mluvit o patu 2 dny po volbách? Nezdá se Vám to směšné? Politika je věcí kompromisu, takže všichni budou muset trochu slevit.......Jinak chápu Vás, že chcete nové volby, když Vaše partaj utrpěla výprask a jen tak tak se dostala do sněmovny....ale ono příště by to mohlo být pro Vás i horší ;-D

3 2
možnosti
Foto

I73v19a13n 50V35e31s30e30l54ý

23. 10. 2017 12:50

O tom zda hnutí ANO je pravicové silně pochybuji - to jsem si myslel před tím než vstoupilo do vlády - nějak jsem měl podnikatele miliardáře spojeného s pravicí (naivně).

No a ODS snad má, bez ohledu na váš výklad poslaneckého slibu, v živé paměti ztrátu voličů ve volbách po konci opoziční smlouvy a nebude opakovat po těch devatenácti letech od jejího uzavření stejnou chybu.

7 0
možnosti
Foto

To jako, že poslanecký slib skládají jenom poslanci ODS?

5 0
možnosti
  • Počet článků 167
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 946x
PhDr. Karol Wild je bývalý filmový a televizní režisér, kdysi také učitel na VŠE a na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Nyní v důchodu. 

Seznam rubrik