Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

(Ad Wild, ještě jednou, globálně).

Z Vašich reakcí je zřejmé, že patříte mezi tu část lidstva, která nikdy nepochopí, jak to s jejich (celkovou) inteligencí je. Proto je zbytečné s nimi o ní hovořit.

0 0
možnosti
Foto

K35a70r70o78l 35W22i34l47d

12. 8. 2020 0:01

Dobrý den, pane Andrle, děkuji Vám za uznání mé filmařské práce.

Pokud jde o hasiče, čekal jsem v diskusi takové úvahy, jakou například napsal pan Josef Mikin. Ne poznámky o mé inteligenci, jako například od pana Vladimíra Hrubého. Zdravím Vás.

0 0
možnosti
Foto

K57a35r72o87l 93W76i25l28d

11. 8. 2020 15:37

Děkuji několika málo diskutujícím, kteří na můj článek reagovali slušně a hlavně věcně. Jsem laik a některé věci, uvedené v médiích, se mně i mým přátelům nezdály v pořádku. Proto jsem o tom psal. O tom by měla být věcná diskuse na netu. Těm, kteří každý den sledují na netu, koho by mohli urazit a zesměšnit - ať už s poukazem na moji bývalou profesi nebo obyčejným hulvátstvím - nevzkazuji nic. Škoda je pro ně slov.

0 0
možnosti
Foto

J80a93n 33A38n62d49r24l34e

11. 8. 2020 16:56

Vážený pane režisére, napsal jste blog o "systémové chybě hasičů" a Vaše závěry podložil argumenty, které svědčí o Vaší základní neznalosti problematiky. Proto se nemůžete divit, že - a v souběhu s tím, že jste se podle mnohých "otřel" o hrdiny dne - se Vám dostalo až zesměšňujících komentářů. Vaše pojednání je prostě legrační, ač o hodně smutné události...Rv

Pokud byste naopak napsal třeba něco o tom, jaké se dnes točí dokumentární filmy, či něco z jiného oboru, kterému rozumíte, pak by jistě i diskuze byla jiná. Já bych se do ní určitě například zapojil komentářem, jak skvělý se mi ještě dnes po mnoha letech od natočení jeví Váš dokumet Mnichov 1938 (vřele všem doporučuji), už proto, že jste nám zachoval autentická svědectví aktérů oné doby. R^

Hezký den.:-)

2 0
možnosti
Foto

J70a76n 97Š52i15k

11. 8. 2020 13:24

Pomalu končí doba, kdy blogy zaplavili epidemiologové, virologové, rouškologové a mudrlogové. Začíná doba hasičologů. Kde se jen v lidech bere ten pocit, že právě oni jsou povoláni k tomu, aby lidstvu do detailů objasnili teorii a praxi oborů, ve kterých nemají vzdělání, o kterých si buď ani nic nepřečetli nebo ani s nikým nekonzultovali a přesto je staví jako neochvějnou pravdu. Jistě máme demokracii a každý může říci svůj názor, i když to může být naprostý blábol. Bláboly jsou zaplaveny blogy a diskuze. Tento článek raději podrobně nekomentuji, jen myslím, že je to jasné na první dobrou. Za mě s ním nemohu souhlasit ani v jednom bodě. Hezký den autorovi a všem P.S.: Uffff

6 0
možnosti

RvRvRv

Autore, to je podraz na hasiče, kteří se snaží pomoci, jak jen jsou schopní! Podobný podraz chystá pravidelně naše společnost na lékaře. Nejde jim o lidi, ale jen o prachy!

A k věci: Dověděl jsem se, že plachta i matrace jsou použitelné jen do určité výše. Skok z jedenáctého patra je už určitě problematický. Hasičskou invazi do jedenáctého patra po schodišti si už vůbec nedokážu představit!

Jsem vděčný hasičům i lékařům za jejich nebezpečnou práci!

:-)

4 0
možnosti
Foto

nebyl jste tam, o práci hasičů nevíte nic, ale víte, že to bylo špatněRv

6 0
možnosti
ZS

Po bitvě je každý generál a vy jste přímo Laudon.

6 0
možnosti
Foto

Už dlouho jsem nečetl tak úděsnou a hloupou slátaninu složenou z nepochopení, neznalosti a dalších ingrediencí, které mi slušnost i pravidla nedovolí všechny vypsat :/

12 0
možnosti
PD

tohle se snad nedá ani komentovat, možná by nějaký hasič mohl zabrousit do způsobu točení flimu

3 1
možnosti
OU
Foto

K89a42r49o31l 91W69i64l48d

11. 8. 2020 9:01

Pane Konráde, nevidím důvod, abych se omlouval. Poznámkou o dveřích domu jste měl asi na mysli dveře od hořícího bytu. Nebylo by dobré popřemýšlet o tom, zda se i hořící dveře dají nějak vyrazit?

0 4
možnosti
JM

Vážený pane Karole. Prvořadým úkolem hasičů je záchrana lidí a ochrana majetku přičemž se musí brát v potaz eliminace možného ohrožení zdraví a života záchranců.

Je na to množství postupů a procedur, které se nám mohou zdát zbytečné.

Jsem technik a kolikráte se divím nad postupem, který hasiči používají, protože mi prvotně na mysli vytane rychlejší a účinější metoda, která ovšem vždy nese určité riziko pro lidi provádějící záchranu. Vždy si poté vzpomenu na to, že hasiči jsou tátové od rodin, kteří ráno jdou do práce ve které (narozdíl od většiny lidí) řeší během dne i několik nebezpečných a náročných situací ve kterých jde o život jak zachraňovaným tak záchranářům a kteří se také chtějí vrátit druhý den ke svým rodinám. Hasiči pracují v družstvu, které má svého velitele a členy podléhající jeho velení. Velitel musí rozhodnout kam koho pošle a jaké je s tím spojeno riziko.

Na hrdinství je místo, ale na to být geroj in memoriam NE.

Hrdinství mohl projevit pan Šipka, který byl zaměstnám u dobrovolných hasičů a který místo stopování času a obtěžování zasahujících, mohl před jejich příjezdem provádět 25 minut hašení požáru v 11 patře pomocí hydrantu a zachraňovat lidi.

7 0
možnosti
OU
  • Počet článků 167
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 946x
PhDr. Karol Wild je bývalý filmový a televizní režisér, kdysi také učitel na VŠE a na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Nyní v důchodu. 

Seznam rubrik