Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Muž, který odstranil nápis na Karlově mostu zadarmo, poškodil restaurátory, kteří požadovali 40.000,-Kč za odstranění. Je to prý kriminálník, tak musí být tvrdě potrestán! Nejsme trochu více ujetí?!? TATO PŘÍHODA JE OBRAZEM NAŠÍ SPOLEČNOSTI! Bohužel!

:-)

0 0
možnosti
Foto

K41a51r79o86l 93W93i30l37d

2. 8. 2019 18:11

Chci se touto cestou omluvit panu Miloslavu Černému, že jsem - neznaje ho - neuvedl jeho jméno. Psal jsem o něm jen jako o dobrodinci. Současně mu děkuji, moc děkuji, za včasný zásah a doufám, že se nenajde nikdo, kdo by ho chtěl popotahovat.

6 0
možnosti

Doufáme! Ale v tomto státě je dobro vždy patřičně potrestáno! Naši lékaři by mohli mluvit o chování VZP! Za kvalitní práci pokuta je běžný nástroj! :-)

0 0
možnosti

První reakcí, konkrétně od onoho mediálního památkáře, kterou jsem zaznamenala, bylo sdělení, že graffiti musí dolů co nejdříve, za čtrnáct dní by už bylo pozdě. Pan Černý, dle vlastních slov, těch čtrnáct dní čekal, pak se šel podívat, co po těch čtrnácti dnech bez nějaké akce ti památkáři vlastně dělají, no, viděl a protože sám ví, že čtrnáct dní na zahálku je maximum, tak konal.

Toto mám k níže psaným komentářům.

6 0
možnosti
Foto

K11a62r11o60l 74W77i30l66d

2. 8. 2019 20:27

Výborně jste to napsala, paní Kombercová. Bylo to přesně tak!

1 0
možnosti
Foto

Na odstraňování škod způsobených na majetku státu jsou určeny státem pověřené osoby a nikoliv samozvaní jedinci, kteří se za znalce (pouze na základě své profesní výdělečné činnosti pochybné kvality) pokládají!! Stejně, jako nemohou amatérské tiskárny tisknout státu peníze, a amatérské hasičské sbory hasit případný požár Pražského hradu, mohou očistu státního majetku (Karlova mostu) provádět jen profesionální pucovači a leštiči, a pouze státem schválenými pucovadly a leštidly.;-O:-(

1 7
možnosti

Ve vesnicích bývají dobrovolní hasiči, tedy amatéři. Pokud začne hořet například obecní úřad, hasí ten, kdo přijede jako první. Což můžou být ti dobrovolní hasiči. Byť se jedná o státní majetek.

Případ Karlova mostu ukázal, že zodpovědný úředník je líný, nebo neschopný, nebo obojí. Tedy svým jednáním způsobil státu škodu (resp. by vznikla škoda, kdyby nezasáhl ten dobrovolník). Z čehož plyne, že dotyčný úředník by měl být potrestán.

Pán je navíc profesionální pucovač, a státem schválená pucovadla neexistují a ani by existovat neměla, protože by to způsobilo nemožnost vyčištění při použití nějakého nového materiálu, pro který není státem schválené pucovadlo.

8 0
možnosti

To je ta tzv. demokracie po česku.

0 1
možnosti

A56d17a43m 14M28a36l16ý

2. 8. 2019 13:17

Až vám samozvaný Viktor čistič "vyčistí " posprejovaný mercedes, budete také nadšen?

V tomto případě to dopadlo asi dobře, ale co příště? Kde je ta hranice?

1 8
možnosti

Hranice je v tom, zda mi tím způsobí celkově větší škodu, než bych utrpěl bez jeho zásahu, nebo ne.

7 0
možnosti

už to tady jednou bylo,ale šéf magistrártu ho pochválil a slíbil zaplatit, konec filmu..:-)

3 0
možnosti

A63d79a55m 52M86a31l27ý

2. 8. 2019 13:20

No tak příště nějaká samozvaná firma předběhne vybraného zhotovitele a opraví silnici nebo most. Zase mu to zaplatí?

1 6
možnosti

Já mám za to, že trestně stíhaný by měl být zodpovědný úředník za liknavost a mrhání veřejnými prostředky. Když se ukázalo, že je podstatný faktor času a pak to šlo vyčistit za desetinovou cenu.

14 0
možnosti

Tu potupu památkáři nerozdýchají a budou chtít přinejmenším ušlý zisk;-D

10 0
možnosti
  • Počet článků 167
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 946x
PhDr. Karol Wild je bývalý filmový a televizní režisér, kdysi také učitel na VŠE a na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Nyní v důchodu. 

Seznam rubrik