Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB

"Překvapující je, že většině členů sociální demokracie nevadí, že má být odstraněn člověk, který odhalil údajně nesprávné jednání ředitele NG."

Řekla bych, že stejně tak je překvapující, že prezidentu republiky nevadí kauzy jeho kancléře Mynáře (Osvětimany), ani fakt, že jeho nejbližší spolupracovník stále nemá bezpečnostní prověrku, ačkoliv kdysi stanovil termín, do kdy ji Mynář musí mít. A jak se zdá, Zemanovi nevadí ani podivné hospodaření v Lánech, které řeší orgány činné v trestním řízení.

Takže dvojí metr...

3 0
možnosti
PB

Spor je o tom, že prezident odmítá odvolat ministra, kterého určil k odvolání premiér, a což mu předepisuje ústava.

A ne o ČSSD, ne o řediteli NG a ne o nějaké smlouvě o dílo.

Ano, v tomhle je Grospič opravdu velmi šikovný. Umí zmanipulovat ty, kteří se nechají. Jako všichni komunisté.

2 2
možnosti
AN

Já mám rád komunisty, socany, odeesáky, starosty, piráty a všechny ostatní. Ono se to na nich obvykle nepozná. Tak pokud jsou normální...

2 1
možnosti
MB

Zajímalo by mne, kdy Komunisté v naší historii - byli vlastně Státotvorní ? Je úžasné, kdy udělali vše proto, aby Stát vydali do rukou cizí Východní mocnosti. O dvojnásobném ožebračení národa nemá smysl mluvit 1948 + 1953 pro sichr - kdyby ještě někdo něco náhodou měl! Pak zkrachovali a z lennosti si pouze přemalovali písmeno na názvu své firmy. Daří se jim poměrně dobře. Bureš spolupracuje s Falmerem za dohledu bývalého komunisty na Hradě. Opět jim to jde dobře! Jeden žvaní, že na Uktrajině je chřipka, aby sám virozu léčil v Klenotnici. Další podporují opět agresora, jako v časech starých. Jmenovaný Gros - pič, to opravdu sedí. Je to velká iča. Jak potomek předků poctivých, se takto může vyjadřovat, nechápu. Za naši rodinu to vidím zcela jinak - viz popsané ... :-)

2 0
možnosti
Foto

Statotvornost? Co třeba období tzv. národní fronty, kdy pomohli ke zvolení prezidenta Beneše, nebo období WW2, kdy mnozí z nich položili život za Československou republiku.

1 0
možnosti
DR

"Předem upozorňuji, že komunisty nemám rád, protože naší rodině i mně těžce ublížili. Ale musím uznat, že soudruh Stanislav Grospič mluvil státnicky."

Všechna čest, tak to jste světlá výjimka, opravdu málokdo dokáže být takhle nad věcí, většinou v těch diskuzích čteme pouze klasické protikomunistické fráze a plky, které jsme slyšeli už miliónkrát a to bez ohledu na názor toho či onoho.

Ohledně té ČSSD bych spíš řekl že vedení namísto podpory svého ministra naprosto podlehlo těm křiklounům co si říkají umělci. A tím si hřebíček do politické rakve po příštích parlamentních volbách zatlouklo samo.

4 3
možnosti
Foto

J37a49n 78P79e55c83h10a

5. 7. 2019 17:14

Soudruh Grospič dělá čest svému jménu. A vy jste zřejmě nepochopil Ústavu, resp. to, jak rozděluje vliv a pravomoce mezi jednotlivé představitele moci zákonodárné a výkonné.

7 2
možnosti
VH

Vysvětlil jste to krásně. Ovšem jen proto, abyste nepřímo obhájil darebáctví Zemana. Pro připomenutí: Ústava: "Čl. 74 Prezident republiky odvolá člena vlády, jestliže to navrhne předseda vlády." Vy někde čtete "pokud prezident uzná za vhodné, ..."? Nebo snad dokonce "pokud prezident odvolání prokádruje"? Takže můžeme být na pochybách (stejně, jako prezident), zda je odvolání důvodné. Ale pochyby by mělo být vše! Neboť Ústava prezidenta pověřuje (a zmocňuje) pouze takto:

~ Čl. 74 Prezident republiky odvolá člena vlády, jestliže to navrhne předseda vlády. ~

7 1
možnosti
Foto

Prezident snad ještě může situaci kolem odvolání glosovat.

2 2
možnosti
PK

Důvod demise se poněkud vytratil. Je to divný odhalil cosi, co neměl odhalit a kulturní fronta povstala jako jeden muž. Nevím zda oprávněně, či jen hájila svá nedotknutelná příspěvková korýtka. To, že se socialisti zalekli a hodili ho ihned přes palubu není překvapující. Možná by odchod z vlády vyřešil jejich problémy definitivně, bo ač plní své sliby ve vládě, jejich preference to nereflektují. Vypadá to na funus...;-D

6 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS