Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^ Hezký objektivní článek.

Evropská komise je bezesporu hřebík do rakve. Jestli má EU přežít musí se změnit její fungování.

Co se týče dotací, tak je naprosto špatně, že jsou ze společných zdrojů dotovány soukromé majetky. Dotace mají jít jen a pouze na infrastrukturu a vše co je v majetku veřejné správy daného státu tak, aby stát byl v činnosti více efektivní. Nějaká podpora podnikání, zelená úsporám a další kraviny jsou obyčejné tunely, které jen rozevírají nůžky ve společnosti. Někdo si z mých daní postavil čapí hnízdo, nebo jiní návštěvnické místo za které ještě drze vybírá vstupné. V tom případě zisk ze vstupného ať vrátí zpět do EU fondu. Někdo si z mých daní vyměnil kotel, tak ať ušetřené peníze vrátí do EU fondu. Proč si já musím všechno hradit z vlastních zdrojů, jelikož neplním nárok a ještě mám dotovat cizí soukromý majetek?

1 0
možnosti

Kéž bychom už žádné dotace z EU nedostávali. Snadněji by se tvořili vyrovnané, či dokonce přebytkové rozpočty. A kolik by ubylo nesmyslných staveb a organizací, prostě mrhání prostředky.

2 0
možnosti

Ja typuju na Bauxit. ;-D;-D;-DVzdy jsem obdivoval kolik znalcu EU

Zije v CR a diskutuje zde. uz se tesim na jejich odborne vyklady.

0 2
možnosti

Tak zatím jste zde ten "odborný" výklad předvedl pouze vy sám.

2 0
možnosti

Po těchto volbách koncem května určitě dojde k přesunu počtu členů řady stran zastoupených v europarlamentu. Dosud řadu let převahu měla levice, levicoví liberálové a zelení. Ti proto ovládali složení a činnost komise v Bruselu a prosazovali tzv. pokrokovou multikulturní vizi, včetně vstřícnosti k příjmu migrantů do EU atd. Tentokrát dost větší podporu budou mít strany konzervativní a pravostředové. Usuzuju tak dle výsledku parlamentních voleb v letech 2017 a 2018 v zemích jihu a západu EU. Rozhodně k reformování EU dojde:-)

4 0
možnosti

V dnešním globálním světě, si dovedu představit EU, jako federaci.

Švýcarsko je složené ze čtyřech odlišných národů a funguje docela slušně.

4 0
možnosti

Všechny tyto výrazy a vůbec i vzestup všech "populistických" stran má jednoho společného jmenovatele a tj. arogantní a byrokratickou EU, naprosto neschopnou na tom něco změnit.

3 2
možnosti

A myslíte si,že EU má dostatek sebereflexe, aby realizovaly změny?...tolik potřebné..:-/

1 0
možnosti

Přispívat na na EU to bude pro ty hrábáče těžké. Já ale doufám, že většina národa je poctivá..

2 0
možnosti
Foto

Co se týče budoucích dotací pro chudé balkánské země, tak jaká pravidla si dnes nastavíme, takové budou.

A nemyslíte si, že fungování jednotného trhu s jeho základními svobodami vyžaduje fungování federace, jak vyšité. To, že základající státy od toho původního postulátu prozatímně upustily, tak to byla jenom otázka strategie a taktiky. Blížíme se neodvratně k řece Rubikon.

0 0
možnosti
  • Počet článků 167
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 946x
PhDr. Karol Wild je bývalý filmový a televizní režisér, kdysi také učitel na VŠE a na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Nyní v důchodu. 

Seznam rubrik