Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jisté možné řešení naznačil Tomáš Halík. Totiž, že by existovaly dvě kategorie duchovních. Jednak ti dosavadní s celibátem, kteří by mohli stát i členy církevní hiearchie. Pak by to byli duchovní, kteří by mohli mít manželky a děti. Ti by působili na farnostech v každodenním styku s věřícími, ale nemohli by se stát biskupy a členy vyšší církevní hiearchie. Znamenalo by to třeba i to, že pokud by se duchovní v celibátu zamiloval do nějaké ženy, nemusel by v církvi skončit, ale mohl by jako kněz působit v církvi dále.

Tím by se vyřešil velký problém dnešní církve - velký nedostatek mladých bohoslovců. Ty od duchovní kariéry odrazuje právě celibát.

1 0
možnosti

Tak nic ve zlém, ale nápadně připomínáte (podle profilové fotky) jednoho pomalu odcházejícího politika;-) Škoda jen, že jste ve svém dokumentu k Mnichovu 1938 nedal před kamerou více prostoru arm. gen. Ludvíku Krejčímu, kterému teprve až Miloš Zeman propůjčil naše nejvyšší státní vyznamenání.

0 0
možnosti
Foto

K93a64r16o41l 47W60i89l91d

2. 3. 2019 9:23

Zdravím, pane Štětko, Panu generálovi jsem se snažil dát větší prostor, ale nešlo to, Byl to už starý pán a po dvou-třech slovech se zastavil a nebyl schopen pokračovat. dál. Tak jsem nechal vypnout kameru a povídal jsem si s ním dlouho pouze na mikrofon. A pak jsem z toho ve střižně sestříhal to, co jste slyšel. Když se pozorně podíváte na záběr s ním, uvidíte, že už třetí slovo v záběru zkomolil. To postřehne jen divák, který se mu dívá na ústa a umí odezírat.

1 0
možnosti
Foto

Tak po únoru 1948 by z majetku církev nemohla získat nic, protože by nesměla ani nikoho zaměstnat, nic koupit ani prodat. Pouze by musela plnit dodávky a platit daně. Z čeho?

2 1
možnosti
Foto

K80a91r89o89l 30W67i49l40d

2. 3. 2019 9:28

Chcete tím říci, že je Únor 1948 dokonce osvobozením církve od povinností? Jak byli ti komunisté šlechetní!

2 0
možnosti

Asi tomu nebudete věřit, ale v církvích, kde se kněží žení, je procento kněží-pedofilů dokonce větší než katolické církvi, jen se o tom nepíše. Ještě větší je mezi učiteli, trenéry, vedoucími různých skautských oddílů...atd. Když se například ptali mladých budhistických mnichů, kolik bych bylo zneužito, zjistili velké číslo, která však zůstalo bez povšimnutí.

5 0
možnosti
  • Počet článků 167
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 946x
PhDr. Karol Wild je bývalý filmový a televizní režisér, kdysi také učitel na VŠE a na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Nyní v důchodu. 

Seznam rubrik