Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Bystrý, inteligentní text. R^R^R^

Ten nápad se mi líbí, nejdříve pořádně probrat historii 20. století. Ta je však naneštěstí zatížena dezinterpretacemi a nebylo by od věci učit ji nestranně, padni komu padni. Ale tuším, jak je to těžké, když se ani po šesti stoletích nedokážeme shodnout na interpretaci husitské doby a zbavit se ideologických nánosů na ní ulpívajících.

0 0
možnosti
Foto

K37a63r26o93l 69W94i89l41d

28. 10. 2018 13:07

Zdravím, zdá se mi, že dezinterpretaci můžeme v dnešní době vyloučit. Od sametového převratu už uplynulo dost času.

0 0
možnosti

V tom pripade by se mohlo u lepsich studentu historie vyskytnout riziko prohlednuti, coz si myslim by nebylo u nasich politickych elit zadouci.

0 0
možnosti
Foto

Moje maličkost se vždy zajímala o Zeitgeschichte. Nejprve o období od konce 19. století, tedy o dobu, v níž vyrůstali prarodiče a rodiče, teď o dobu, v níž vyrůstala moje maličkost. A zjišťuji, že ani této době nikdo nerozumí. Klouže se po povrchu.

0 0
možnosti
Foto

To klouzání je pravdou. Od ,,výkladů" počínaje, a to u čehokoli;-)

0 0
možnosti
Foto

Vaše idea je sice zajímavá, jen její realizace asi poněkud ,,problematická". O věku žáků a jejich schopnosti vnímání, či až ,,formování", ani nemluvě. Ani o současném množství ,,info", často ovlivněných i fabulací jejich ,,zpracovatelů" též ani nemluvě. Jakýsi ,,rok nula" pro počátek výkladu je asi také těžko možný, neb jde o kontinuitu událostí a dějů v čase, a to nejen u nás, ale i v Evropě, potažmo i ve světě. A, obávám se, že i ,,odosobnit" to vše je až nemožné.

0 0
možnosti
Foto

P.S..: omlouvám se za osobní dotaz. Nebyl radista Wild s vámi v příbuzenském vztahu?

0 0
možnosti
  • Počet článků 167
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 946x
PhDr. Karol Wild je bývalý filmový a televizní režisér, kdysi také učitel na VŠE a na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Nyní v důchodu. 

Seznam rubrik