Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Nic není zadarmo (či téměř zadarmo). Je vám snad jasné, že na dotaci čehokoliv se musí vybrat minimálně dvakrát více na daních. minimálně polovinu sežere aparát při přerozdělování a další část zmizí v úplatcích a rozkrádání.

Dožadování se dotací znamená okrádání poplatníků. Je potřeba to říci všem, kdo pracují, živí své rodiny a vyjdou s výplatou tak akorát.

1 0
možnosti
VH

Byť jsem důchodcem, s Babišovými populistickými kroky mám problém. Jistě, zvýšení důchodu je prima - stoji cca 10 mld.. Jistě, sleva (zvlášť zadarmo) je prima - stojí cca 6 mld.

Rozpočet 2018 má schodek i bez těchto (a dalších) opatření 50 mld. (o 10 mld. vyšší, než Kalouskův v dobách obdobné konjunktury).

Prý budeme konečně dávat dost peněz do infrastruktury (tedy cca na úrovni vlád Topolánkových a Nečasových), na opravy památek a do sportu.

Fajn. To vše v současnosti, v době konjunktury, a to konjunktury neobvykle vysoké. Co bude, až po sedmi letech tučných přijdou roky hubené? V Egyptě před mnoha tisíci let věděli, že mají dělat v letech tučných zásoby. Babiš v tučných letech rozhazuje (přiznejme, že není jediným populistickým politikem).

Pan Kalousek také vidí, že slevy nejsou zadarmo. Tyto všechny tvrdě zaplatíme. Možná až za dvacet let, ale zaplatíme. (Ale kdo by hleděl tak daleko, že?) Nevěříte? V Řecku také nevěřili. (A to byli v eurozóně první, takže na ně vlastníci eurozóny byli hodní.)

6 0
možnosti
MN

Kalousek byl odjakživa vysazený na důchodce. Jedna z jeho největších čuňáren bylo zrušení slevy na dani na poplatníka u pracujících důchodců. Ústavní soud to pak po nějaké době naštěstí zrušil a narovnal.

Zrovna na tohle jízdné zdarma (nebo za pakatel) pro důchodce (nebo i školáky a studenty) by mohlo být vypsáno celostátní referendum. Věřím, že lid český by hromadně rozhodl správně, ať už tak anebo tak.

1 1
možnosti
PD

Kalouska si vždy rád poslechnu - na co musí jiní politici mluvit hodiny, na to mu stačí

jedna věta a ta zpravidla sedí. Dej mu pánbůh dobré zdraví a dlouhá léta.R^

11 3
možnosti
LC

Taky ho mám rád. Už se mu podařilo docela poničit čtyři strany včetně té vlastní.

3 0
možnosti
MB

p. Wild, pochopil jsem tedy, že dle Vás - Důchodci žijí vlastně výhradě ve vlaku - a milionáři mezi nimi žádní neexistují. Pokud ano, rovněž využívají železnici a je třeba jim na to přispět. Kdo to sdělí veřejně - blbem pak jest. Již dnes, existuje solidní vějíř nabídkových slev - i v kombinaci s telefonním operátorem. (Stačí pohnout myší). Podobně Valachová bojuje na 3 dny nemocenské - přesunem zátěže na zaměstnavatele. I Komunisté nespí ! Zdvihají z prachu to, aby i Vy osobně jste ve svém věku platil alimenty - viz náhradní výživné, nápad Filipa. Prostě se sáhne do kapes druhých a bude líp ! ... Kdo upozorní, na protrženou hráz nekonečného populismu - pak blbem je, jde o Kalouska a mne rovněž ! Myslím si totéž ... :-)

14 1
možnosti
VV

Nojo, CT ma Kalouska.

Ale je i televize Barrandov.

1 0
možnosti
PB

..... TV sice nevlastním, ale na Barandovu fakt vystupujeje podobnej jantar, kerej si myslí že milionáři-důchodci (event. milionáři-studenti) sa přepravujou mašinkou nebo busem ;-D?!?,- ....... simvás,- jak sa to stvoření menuje?!?

2 0
možnosti
VS

Jak se zdá tak nevíte, že důchodce i v současnosti může jezdit se 75% slevou. Stačí si koupit na rok IN75. Jenom by mě zajímalo jak to Babiš zařídí, že ti co mají kartu, tak budou mít z této slevy další 75% slevu?!;-D

7 1
možnosti
Foto

Populistické nápad na rozhazování si v tomto případě vypůjčil Babiš od Fica. Tak snad to s ním i tak stejně dopadne.

Líbí se mi jak tady podobní lidé mají plná ústa selského rozumu. Za takové laciné a hloupé nápady by ale každý správný sedlák vyhnal ty pitomce bičem ze statku!

14 3
možnosti
Foto

Pane Pajonku, Babiš se prostě připravuje na předčasné volby. A protože na tuto kampaň nedostane dotaci, vezme si to ze státního.:-)

12 3
možnosti
  • Počet článků 167
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 946x
PhDr. Karol Wild je bývalý filmový a televizní režisér, kdysi také učitel na VŠE a na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Nyní v důchodu. 

Seznam rubrik