Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J93i71ř51í 15K21ý34r43a

29. 11. 2017 16:15

Bravo,karma!!!!!!!!!R^

1 0
možnosti

Cikáni se nepřejmenovali. To jen jacísi důležití "zástupci cikánů", placení z dotací byrokratů si vymysleli toto "mezinárodní" pojmenování. No - a korektní politici, jak jinak, ho začali (téměř pod trestem smrti) vynucovat.

Pro přesnost: cikán je rovněž spisovné označení etnika.

2 0
možnosti
Foto

K nám, mimo sezónu, jezdí bydlet cikáni z Maďarska a Rumunska. Všichni se jmenují Gábor, pilně pracují a slova Rom se štítí.

2 0
možnosti

Stát již v minulosti vydal cca 30 milionů na úpravu pietního místa a památník v Letech, kam se jednou či dvakrát za rok přijedou předvést jistí romští aktivisré a pár politiků.

Stát již zaplatil STO MILLIONŮ na výkup původního druhého celého cikánského tábora v Hodoníně u Kumštátu, jeho pietní úpravu a vybudování Památníku romského holocastu včetně postavení muzea.

To vše bylo dokončeno již vice než před rokem a dodnes to nebylo oficiálně otevřeno. Oficiální otevření, původně plánovanéna letošní srpen bylo zrušeno.

To zrovna nesvědčí o velkém zájmu politiků a romských aktivistů. Ti se radši zviditelnují v Letech.

Další důvod odkladu je zřejmý, Veřejnost by se dozvěděla, že stát už zaplatil obrovskou částku na vybudování důstojného památníku v Hodoníně, v jednom cikánském táboře ze dvou, které byly Němci zřízeny v Protektorátu a těžko by se prosazoval výkup vepřina v Letech za půl miliardy, když je známé. že existuje řada míst utrpení lidí za německé okupace, která nemají ani památeční tabuli.

Neodvažuji si ani odhadnout obrovskou sumu, která by byla nutná na vybudování památníků pro všechny oběti německé okupace, pokud by se na každou oběť měla vynaložit stejná částka jako na ty internované v Letech a Hodoníně.

Odhaduje se, že Němci mají na svědomí cca 350 tisíc občanů Československa. V obou táborech bylo internováno celkem 2600 a zemřelo tam na epidemie tyfu cca 500 Cikánů, asi 100 jich uteklo, část jich byla propuštěna a zbývajíci byli Němci převezeni do Osvětimi a tam jich většina skončila v plynových komorách. Celkem zahynulo za německé okupace cca 6 tisíc Cikánů tedy většina cikánských obětí neprošla cikánskými tábory, Přežilo jen 10%, tedy necelá tisícovka. Nyní se odhaduje, že v ČR žijí statisíce Romů. To zrovna nesvědčí o nějakém velkém pronásledování.

9 0
možnosti
Foto

Ti přišli ze Slovenska, částečně v rámci osídlení pohraničí.

1 0
možnosti

Jen důkaz pro Hermánky a jiné myslitele, včetně autora:

https://zpravy.idnes.cz/babis-se-poklonil-u-pamatniku-obeti-romskeho-holocaustu-v-letech-phe-/domaci.aspx?c=A160906_024227_domaci_kop

Chce to někdy používat mozek a nenechat se ovládat láskou k vůdci.

0 3
možnosti
Foto

Andrej Babiš položil v Letech kytici rudých růží k památníku Romů, ....... „Je to důstojné místo,“ řekl.

Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/babis-se-poklonil-u-pamatniku-obeti-romskeho-holocaustu-v-letech-phe-/domaci.aspx?c=A160906_024227_domaci_kop

1 0
možnosti
Foto

Dokud není převod nemovitosti zapsané v katastru Tak se s tím nedá něco dělat.

1 1
možnosti

Ač s odkupem nesouhlasím, dovoluji si připomenout, že odkup schválila vláda i se zástupci ANO v srpnu tohoto roku. Přirovnávat to k Babišovým 50-ti milionům může jen s prominutím hlupák.

1 9
možnosti

Tak minusáci se vzmohli pouze na své maximum- minus, ale argumenty nejsou, co?;-D:-P

1 3
možnosti

Jen dodám, Herman nepoškodil. Pokud ano, tak celá vláda, včetně zástupců ANO, která v srpnu nákup schválila. Herman je jen vykonavatel zadaného úkolu vládou, protože je to v gesci min. kultury. Kdo chce psa bít....

2 2
možnosti

Jen pro upřesnění - v Letech nebyl koncentrační tábor ale pracovní ! Vězni do tábora zpravidla přicházeli z výkonu trestu ve vězení a pobyt v pracovním táboře je měl uvyknout na práci před úplným propuštěním. Bohužel právě práce je mnohdy těmito lidmi chápána jako trest horší jak v koncentráku !

Takovýchto táborů bylo zřízeno několik desítek po celém území Protektorátu Čechy a Morava - tak proč se mluví právě o tom v Letech ?? Opravdu nemáme v této zemi jiné starosti, že můžeme v klidu vyhodit půl miliardy za nesmysl, který nikdo nechce?

14 0
možnosti

V táboře nebyli jenom Romové. Nepřicházeli zpravidla z výkonu trestu - odkud čerpáte tuhle lež? V táboře umřelo vysoké množství dětí, to je největším zločinem a vy chcete říci, že ty děti tam byly pro pracovní převýchovu?

1 1
možnosti
Foto

Nemám k tomu jiný výraz ne že se jedná o politický korektní šaškárnu.

7 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS