Diskuse

Mám problém

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K28a22r46o21l 65W22i18l19d

25. 11. 2017 15:11

Dobrý den, pane Macháčku,

pan Babiš nežije z dotací, protože je dostává podle zákona a předpisů EU jako podnikatel v potravinářství. On nikdy ve vládě nehlasoval ve věci dotací Mali podnikatelé dostali úměrně tomu menší dotace, pan velkopodnikatel Babiš dostal úměrně velké dotace. Tím nemám, samozřejmě, na mysli Čapí hnízdo.

0 0
možnosti
Foto

Já bych se tím tak netrápil.

Takové identifikování (to není nálepkování, ale popis) platí spíše v zahraničí. U nás se silně rozplizlo a stalo se nástrojem tu pochvalný, tu hanobným. Proto může být Babiš (ač velkopodnikatel) levičákem, protože žije ze státních dotací a pod.

2 1
možnosti
Foto

Pravo-levé dělení politického spektra už ztratilo, především vinou politiků, svůj význam. Co naplat, když si strana ukázkově vymaluje svůj vývěsní štít, na němž deklaruje, že ctí pravicové ideály, když pak její skutky vypadají přesně naopak. Dnes by tam měly stany mít spíše toto. "Jsme bezzásadová, oportunistická tlupa prolhaných šmejdů, kterým záleží jen na nás samých, schováváme se momentálně za toto: (pravicová, levicová, liberální, socialistická.....vyber si co se ti nejvíc líbí, náš voliči)".

Strany naprosto běžně nedrží vytýčenou linii, proto je téměř zbytečné je nějak pojmenovávat a třídit.

3 0
možnosti

Pokud vím, tak ten tzv. Demokratický blok je seskupení stran jen na dobu voleb vedení poslanecké sněmovny. Pak se rozejdou a každá partaj pojede vlastní cestou. Tak si to v úvodu po parlamentních volbách stanovili.

0 0
možnosti

Nikdy s Vámi nesouhlasím, ale dnes jsem Vám dal karmu.

O tom co jste vyřkl má cenu přemýšlet.

Mám za to, že některé pojmy stratily svůj původní význam, jiné získaly nový.

Možná to komplikuje některé diskuze, ale stejně se dřív nebo později projeví skutečný význam pojmů.

Myslím, že ten angličan (snad se jmenoval Šejkspír (nebo nějak podobně)), vyslovil něco ve smyslu, že můžeme něco nazývat jakkoli, stejně to bude hezkou kytkou, pokud to nebude nechutně cítit..

Třeba růží ?

4 0
možnosti
  • Počet článků 167
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 946x
PhDr. Karol Wild je bývalý filmový a televizní režisér, kdysi také učitel na VŠE a na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Nyní v důchodu. 

Seznam rubrik